Asus Zenfone 6 Ve Zenfone 5 Karşılaştırması

12:13 Unknown 0 Comments

Daima yenilikçi fikirlerle hareket eden Asus firması daha önce (Anakart,Ekran Kartı,Dizüstü bilgisayar vs) işlerde kalitesini göstermiş olan asus firması Akıllı telefon pazarınada girerek bende varım dedi. İlk çıkan Zenfone 4 ile piyasaya ayak basan Asus zenfone’ları görünüşe bakılırsa tuttu ve kendine göre müşteri tabanı yaratmıştır.
Bugün asus’un son çıkan telefonlarından Zenfone 5 ve Zenfone 6’nın karşılaştırmasını ve  teknik özelliklerini göstericem.
Zenfone6-Zenfone 5 teknlokali.com

ASUS ZENFONE 5 VE 6 KARŞILAŞTIRMA TABLOSU


Yukarıdaki tabloya baktığımızda anlıyoruz ki Asus Zenfone 5 bir üstü olan Zenfone 6’nın iyileştirilmiş versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.
İlk olarak dikkatimi çeken bir husus var zenfone 6’nın phablet telefon olması ve baya bir büyük olması bazı insanlar büyük telefon sevmez eğer böyle bir telefon almak istiyorsanız öncelikle elinize bir telefonu alıp tutuş şekline ve büyüklüğüne bakmanızı öneririm. Neyse devam edelim
Zenfone 6 ile pek fazla bir yenilik geldiğini söyleyemem zaten karşılaştırmada ortada daha çok bu versiyonda pil ömrüne ve ekran boyutuna önem verilmiş. Zenfone 5’in 2110 amperlik piline karşı Zenfone 6 3300 ampere çıkmış ama bir o kadarda büyüdüğü için bence aralarında pil süresi olarak pek bir fark olacağını sanmıyorum. Kamera ve Video özelliklerine geldiğimiz zaman Zenfone 5’in 5 piksel kamerasına karşılık Asus ekibi Zenfone 6’ya 13 mp kamera takılmış ayrıca bu kamera 1080p (30fps) video çekebiliyor.
Sonuç Olarak Zenfone 6  Asus’un iyileştirilmiş versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.
Kısaca Özetlemek gerekirse Zenfone 6 ile Gelen Yenilikler
1- Kamera İyileştirilmiş
2- Batarya Artmış
3- Ekran Büyümüş

0 yorum: