Android İçin Yeni Pil Uzatma Yöntemleri

15:28 Unknown 0 Comments



Android Pil Ömrünüzü Artırın ve Daha Uzun Süre Telefonunuzu Kullanın
Günümüz teknolojisinde akıllı telefonların büyük problemlerinden biride batarya’nın çok çabuk bitmesini söyleyebiliriz. Akıllı telefon kullanıcıları doğrultusunda piller günden güne gelişiyor fakat ona oranla telefonlarda büyüyor bu yüzden akıllı telefon kullanıcıları tam verim alamıyor ve telefon sahipleri için pil ömrü ve süresi büyük önem arz ediyor.

Android’in ilk telefonu HTC Dream’in 1150 mAh pili vardı ayrıca 3.2” ekranı bir Samsung Galaxy S5’in ise 2800 mAh 5.2” ekrana sahip 2008’den bu yana batarya ömürleri tırmanışa geçmiş. Ancak ekran boyutunun büyümesiyle yerinde saydıgını söyleyebiliriz.
Altta vereceğim uygulamalarla batarya süresini nispeten uzatabilirsiniz.

Uygulamaları devre dışı bırakıp veya kaldırabilirsiniz
Ayarlar> Uygulamalar deyip eski kullandığınız veya kullanmadığınız bütün uygulamayı çıkartın ve üstüne gelip disable edebilirsiniz veya kaldırabilirsiniz bazı uygulamalarda kaldırmayı engelleyebilir dikkatli olun.


Ana Ekranınızı Düzenleyebilirsiniz
Ekranınızı sade tutmaya özen gösterin ne kadar çok ekran üzerinde kalabalık görüntü, büyük resimler,gösterişli temalar varsa piliniz daha çabuk bitecektir. Bunlardan kurtulabilirsiniz.
Ayrıca AMOLED bir ekranınız varsa siyah arka planlar kullanabilirsiniz faydası olacaktır.

Titreşiminizi Kapatabilirsiniz
Bazı titreşimler çok kötüdür ve Android ve Tabletlerde pilinizi çok çabuk bitirebilir.
Genellikle kullandıgınız klavye’de Ayarlar’dan > Dil ve giriş ayarlarından tuşa bastıgınızda çıkan sesi kapatabilirsiniz bu size artı sağlayacaktır.
Bildirimleri Kapatın
Facebook veya diğer sosyal ağlardan gelen sürekli bildirimler telefonunuzun şarjını daha kısa sürede bitirir bunu engellemek için
Eğer herhangi bir uygulama yüklediğinizde otomatik olarak sizin bildirimlerinize de karışma hakkı kazanır bunu durdurmak için ayarlar> uygulamalar’dan gösterilen bildirimler kutusunu temizleyiniz.
Lokasyon Servisini Kapatın
Ayarlardan > Lokasyon’a gidip uygulamalar ve hizmetlerin sizi takip ettiğini göreceksiniz modu düşük ayarlara çekmeniz veya modu tamamen kapatmanız tasarruf sağlayacaktır.
Yedek Batarya Alabilirsiniz veya Genişletilmiş Batarya
Bu öneri olmakla birlikte yedek batarya taşınabilir cihazlar vs. pil ömrünü uzatmaktadır.
Büyük bişey degil artık teknoloji gelişiyor çok ufak boyutlarda taşınabilir cihazlar bulabilirsiniz fakat her kesim cebe uygun mu orası mechul.

0 yorum: